Според официјалните податоци, во последните 24 часа починале 49 лица од последиците од инфекција со коронавирус во Србија. Според веб-страницата covid19.rs, од последниот пресек на состојбата, тестирани се 16.022 примероци, од кои инфекцијата е потврдена кај 4.080 лица.

Koronavirus, Infektivna klinika Foto: Srđan Ilić

Има 9.651 пациент во болниците низ целата земја, додека има 313 пациенти на респиратори.

Од почетокот на епидемијата во Србија, потврдени се 307.827 случаи на ковид-19, а тестирани се вкупно 2.171.387 примероци. Бројот на загинати достигна 2.782, со стапка на смртност од 0,9 проценти.