Полицијата во унгарската жупанија Бач-Кишкун откри еден мал подземен тунел кој поминува под граничната ограда меѓу Србија и Унгарија, во близина на местото Качмар.

Новооткриениот тунел е дирина од 50×80 сентиметри, долг е 24 метри и се наоѓа на длабочина од метри под земја. Преминот е откриен за време на редовна контрола на пограничниот појас во овој округ.


Напишете коментар