Првиот снег во соседна Србија есенва падна на исочините над Припоље.

Денес беа забележани првите бели кадри на Јабука, на 1.250 метри надморска височина.

Има неколку сантиметри снег, тепмературата е -1 степен Целзиусот, а снег има и на коловозот, пишува весникот.

Снег утрово има и на Златар, како и на Нова Варош и во селата на територијата на општината.