Вредноста на биткоинот на почетокот на 2021 година се искачи над 30 000 долари !

Откако преку ноќ достигна нови издигнувања од 29.700 американски долари, биткоинот не покажа знаци на слабост. Тој повторно се зголеми и не падна цела година под нивото од 30.000, пишува порталот SEEbiz.

Чудно е што се помалке биткоини се продаваат затоа што се очекува да расте верувале или не до 40 000 долари !