Познатата пејачка, Кристина Ковач се огласи на својот профил на Твитер и ги извести своите следбеници дека е позитивна на вирусот корона.

Имено, таа моментално е во Шведска, и како што таа истакна ситуацијата таму се влошува од ден на ден.

Позитивна сум како врата, седум дена болест. Влошување од ден на ден. Без медицинска нега и следење на пациентите од Ковид, само брза помош во случај на задушување / смрт, напиша таа.

Во коментарите под објавата, тие ја прашуваат каде е, а таа одговара дека е во Шведска.

Одговарајќи на пораката на друга следбеничка на твитер, Ковач изјави дека не и треба болница, туку здравствена заштита, која, како што изјави, редовно ја плаќа преку данокот од својата плата.

Ми треба рендген на белите дробови,анализа на крвта – рече Кристина Ковач.

Инаку Шведска останува без кревети за интензивна нега и медицински персонал поради наглото зголемување на бројот на случаи на коронавирус и можеби ќе мора да побара помош од соседните земји, предупредија лекарските власти во таа држава.