Во населбата По Polе кај Велика Кладуша, група мигранти вчера напладне извадиле жена од реката Кладушница и со тоа ја спасиле од давење.

Оваа информација ја потврди портпаролот на Министерството за внатрешни работи на УСЦ, Але Шиjедиќ, кој истакна дека полицијата добила дојава од жена дека женското тело е забележано како лебди на реката и дека мигрантите кои биле во таа област успеале да го извлечат телото на брегот. .

Денес порталот Krajina.ba објави видео од спасувањето на 57-годишниот Г.. од Велика Кладуша.