Тоа барање го испративме по отворањето на прашањето за исчезнатите кое се постави во Брисел, Албанците одбија – рече претседателот на Србија

Кога станува збор за наводната масовна гробница во близина на Рашка, каде наводно се сместени косовски Албанци, Вучиќ вели дека за секое кривично дело треба да одговара.

  • Кога бевме во Брисел и ја отворивме темата за исчезнати лица на Косово и Метохија, рековме дека ќе истражиме сè. Дали има остатоци од човечки трупови, од која и да е нација. Испративме барање до Албанците дека тие, во присуство на претставници од Белград и нивните привремени тела, да вршат ископ на пет локации на територијата на Косово и Метохија, каде се верува дека биле погребани српски жртви. Тие одбија – вели Вучиќ.
  • Каде е овде демократијата и европските вредности на 21 век ? – додаде Вучиќ.