• Вие сте срби , кого поддржувате? Само кажи ми со една реченица, или нема да ни кажеш ни ти. Кога ќе ги ставите работите во црно-бело, никогаш нема да добиете одговор од нив. Или ќе добиете одговор како од Бисера Турковиќ, дека Додик е Хитлер, а Република Српска не треба да постои – посочи Вучиќ

Претседателот истакна дека е несфатливо некој да го спореди претставникот на Србите во БиХ, најстрадалниот народ на Балканот, со Хитлер.

  • Затоа ги прашувам странските претставници. Што ќе смениме? Еве зошто го прашувам тоа. Ви го донесов уставот на БиХ да прочитате за да ги видите надлежностите на субјектите. Надлежности на БиХ се само царинска политика, монетарна политика, политика на миграција и сл. Па кого овде некој зафркава ? Како тоа ние сме нацисти , а албанците се ослбодители . Па ако сакаат американците ке не наречат и кловонви како што тргнала работата .