„Дека ќе биде лесно таму, нема. Она што некои фантазираат дека независноста на Косово ќе биде потпишана таму, тоа нема да се случи“, рече Вучиќ.

Останувам цврсто на нашите национални црвени линии , нема да остапам и нема да ве разочарам.

„Секое утро добивам преведен печат на албански јазик. Јас исто така го следам она што тие го пишуваат. Хоти потврди дека ќе се разговара за подобрување на економските односи. Европската унија е одговорна за политичкиот дијалог, но не исклучувам изненадување“, рече Вучиќ.


Напишете коментар