Претседателот на Србија Александар Вучиќ изјави дека прв ќе ја прими вакцината за која српските стручњаци ќе му кажат дека е добра и дека може да помогне во превенција на болеста Ковид-19.

Само, тоа мора нашите стручни тимови да ни кажат дека е безбедна и сигурна – изјави Вучиќ.

Српскиот претседател истакна дека е важно што попрво да се појави вакцина, затоа што, според него, тоа е важно и за спас на економијата.


Напишете коментар