„ На сите граѓани на Северна Македонија им честитам на историскиот успех и пласманот на фудбалската репрезентација на Европското првенство. Ние, граѓаните на Србија, ќе бидеме со цело срце со вас“ напиша Вучиќ на својот Фејсбук.