Манекенката и актерка од Романија, Мадалина Дијана Генеа, живее и работи со години во Италија.

Иако нејзината кариера сè уште е во нагорна линија, многумина веќе ја прогласуваат за најубава жена на светот.

Поради нејзиниот егзотичен изглед, таа се појави во бројни кампањи, серии, телевизиски емисии, но и музички спотови.

Многумина ја нарекуваат новата Софија Лорен.

Погледнете ги фотографиите и проценете сами дали таа е најубавата жена на светот.