Премиерот Зоран Заев денес ќе одржи трилатерална средба со своите колеги од регионот: претседателот на Република Србија – Александар Вучиќ и премиерот на Република Албанија – Еди Рама, во рамките на иницијативата за напредна регионална соработка.Состанокот ќе се одржи преку видео-конференција.