Доколку сте љубители на загатките и уживате додека се обидувате да го пронајдете нивното решение, тогаш оваа загатка е создадена за вас.

Задачата е следна:

Сè што треба да направите е да ја погледнете фотографијата и да дадете одговор на прашањето:

Кој број треба да стои на местото од прашалникот?

Многумина од луѓето брзо се откажуваат и не успеваат да стигнат до точниот одговор, проверете дали сте и вие меѓу нив или пак сепак ќе успеете да стигнете до точниот одговор.

Доколку не успеавте да го најдете решението, тогаш тоа е следното:

1 + 4 = 5

5 + 2 + 5 = 12

12 + 3 + 6 = 21

21 + 8 + 11 = 40

Одговорот е 40.