Падна првиот снег во Загреб! Метрополата побеле и ја дочека вистинската страна на зимата . Снегот се очекува да паѓа до четврток наутро. Се разбира, повеќе обилни врнежи беа забележани во Лика и Горски Котар, но локалното население не е многу среќно бидејќи поголемите врнежи од снег предизвикаа проблеми во сообраќајот.

image

Во средата, Хрватските автопатишта (ХАЦ) ги повика возачите да го прилагодат возењето на снежните услови на автопатите, особено предупредувајќи ги да не престигнуваат затоа што патот може да биде не секогаш “чист”.