„Сарандавеб“ пренесува дека еден од нив го полеал грчкото знаме со бензин и го запалил, додека другите двајца зад него го држеле албанското знаме.

Овој чин, се чини, настанал по дебатата за проширување на Грција за 12 милји во Јонското Море, а тие лица им испратиле порака на Грците „Морето е наше“.


Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *