Пејачката Рада Манојловиќ не ја избегна кризата предизвикана од пандемијата на коронавирус. Таа не настапува со месеци, а со тоа и нема приход што инаку го заработува на тој начин.

Поради сегашната ситуација, Рада од Белград се пресели во родното село Четереже, во семејната куќа во која живеат нејзините сестра и татко и во моментов заработува исклучиво од прегледи на Јутјуб, пишува „Хит Информер“.

– Рада беше меѓу најбараните пејачки, секогаш имала закажано настапи со месеци однапред. Нејзиниот хонорар е во просек околу 5.000 евра, па во џебот ставаше дури 40.000 евра месечно – изјави извор близок на пејачката за споменатиот медиум и продолжи: