Земјотресот бил со јачина од 3,9 степени по рихтер, а на длабочина од 1 километар.

Слаб земјотрес во 22 часот и 3 минути почувствувале жителите на југо-западна Македонија.

Според информациите станува збор за земјотрес чиј епицентар е во Грција.

Земјотресот бил со јачина од 3,9 степени по рихтер, а на длабочина од 1 километар.

Во Македонија почувствуван е кај дел од граѓаните во Охрид, Битола, Ресен…