Земјотресот што вчера ја погоди централна Хрватска, и се почувствува низ целиот регион, ја оштети зградата на плоштадот Бан Јелачиќ, во чие приземје работи продавницата „Бомбоњера“ на Краш и тоа веќе 60 години.

Продавницата е затворена поради тоа, објавено е од Краш.

Од Краш беше објавено дека продавницата ќе биде отворена на друга локација.

Крашивата Бомбоњера по 60 години беше затворена на плоштадот Бан Јелачиќ, јавија сите хрватски медиуми.