Сè уште не се знае дали учебната година ќе почне на 1-ви септември или не, бидејќи како што изјави министерот во заминување, Арбeр Адеми, Владата утре или задутре треба да го усвои планот на МОН и да предложи законски измени во Собрание.

Иако средношколците сакаа да учествуваат во новата расправа околу почетокот на учебната година сепак и тие ништо не знаат околу нејзиниот старт.

На прашањето дали се упатени и дали имаат нови информации тие велат дека никој ништо не им соопштил како конечно решение .


Напишете коментар