Популарниот актер Жан Клод Ван Дам во едно од своите интервјуа откри дека во минатото имал несреќни моменти, за кои сега се срами да зборува. Вели дека не се ниту вредни за споменување.
Неговиот живот вели дека наликувал на неверојатни сценарија за филмови, во кои и самиот тој глумел, а малкумина знаат дека како дете бил ситен и слаб поради што неговите родители биле премногу загрижени.

„Понекогаш се прашувам како успеав во животот, со оглед на тоа што во училиште ниту една девојка не сакаше да ме погледне. Изгледав толку грдо со моите очила, кои морав да ги носам, затоа што без нив не можев да видам ништо пред мене“, вели актерот…