Поминаа четири дена од изборите на 15 јули и веќе можат да се прават првичните анализи за причините да имаме ваква изборна разврска.

Филип Петровски во интервју за емисијата Во Центар вели дека победи човекот кој направи се спротивно или на штета на македонските национални интереси. Тој човек го порази Христијан Мицкоски, од кого на сите анкети имаше двојно повисок личен рејтинг.

Според Петровски, Мицкоски беше донесен на чело на партијата да биде спроведена токму оваа агенда и сценарио.

Повеќе во емисијата Во Центар на youtube, недела во 22 часот!


Напишете коментар