АКО ГО ЈАДЕТЕ ОВА, ЌЕ СОЗДАДЕТЕ НАЈСИЛЕН ИМУНИТЕТ! Со помош на 1 храна ќе го ојачате организмот ДО КОСКА

0

Одличен е за здравјето на цревата, кој е извор на нашиот имунитет, го стимулира метаболизмот и содржи железо, цинк, селен и витамин Б!

Пченицата е исклучена од некои диети, како што е – на пример – палео диетата и не може да ја консумираат луѓе кои се чувствителни на глутен.

Сепак, таа е широко застапена во медитеранската исхрана, за која е познато дека е многу корисна за здравјето .

Одличен е за здравјето на цревата, кој е извор на нашиот имунитет, го стимулира метаболизмот и содржи железо, цинк, селен и витамин Б!

Компоненти:

1 кг пченица

50 грама суво грозје

50 грама ореви

50 грама лешници

50 грама бадеми

Подготовка:

Потопете ја пченицата преку ноќ, а следниот ден варете ја полека најмалку три часа.

Полека додавајте вода, за никогаш да не биде премногу.

Сомелете ги оревот, лешникот и бадемот.

Кон крајот на готвењето додадете ги во зрното и варете уште десет минути.

Се лади и се чува во фрижидер.