ВИДЕО | Неверојатно – оваа млада девојка останала бремена и покрај тоа што користела заштита! Приказната на оваа мајка ги ‘разбрани’ социјалните мрежи – имала само еден симптом но…

0

Многумина корисници на социјалните мреже биле изненадени од приказната на една млада мајка за тоа како забременила и покрај спиралата што ја користела.

Имено, Виолет Квик останала бремена и покрај тоа што користела контрацепција и го опишала шокантниот момент кога сфатила дека е бремена.

Илустрација
илустрација

Девојката објавила видео на социјалната мрежа Тик Ток каде објаснува како дури и медицинските сестри дошле да ја видат поради случајот во видеото наречено – „Кога сите медицински сестри ќе дојдат да го видат бебето“.

На видеото, нејзиното новороденче може да се види како држи спирала додека медицинскиот персонал гледа зачудено. Виолет Квик се омажила на 19 години, а бидејќи таа и нејзиниот сопруг сè уште не сакале дете, решила да и стави спирала како начин на контрацепција.

И покрај превентивните мерки, оваа мајка забременила нешто повеќе од една година откако се омажила. Истакнала дека веднаш знаела дека нешто не е во ред бидејќи една недела и било лошо.

Имав мачнина околу две недели и само повремено повраќав“, рекла таа и решила да направи тест за бременост за да види што не е во ред. Нејзиниот свет се свртел наопаку кога видела дека резултатот е позитивен.

Таа го направила тестот уште шест пати за дополнително да го потврди резултатот. Кога отишла на преглед, виделе дека е бремена во седмата недела.

Инаку, успешноста на спиралата е 99 отсто, што значи дека е вистинско чудо како оваа девојка успеала да остане бремена. Инаку, оние кои остануваат во друга состојба и имаат спирала обично се ектопична бременост.

Мајката ги советувала жените да направат тест за бременост доколку имаат некој од симптомите на бременост, бидејќи во случај на ектопична, тоа може да биде исклучително опасна по животната состојба, пишува New York Post.