ВИ ГОРАТ УШИТЕ? Во зависност од тоа дали е лево или десно, народните верувања предвидуваат добри или лоши работи!

0

Ако ви гори левото уво, тоа значи дека зборуваат лошо за вас.

Меѓу народот има различни верувања , а едно од најпопуларните е поврзано со топлината на ушите.

Сигурно и вие сте доживеале печење на уши, а еве што значи тоа.

Десната страна на човекот, според народната мудрост, се однесува на десната, позитивна страна. Затоа, се што се случува на десната страна ни носи добри вести. Претставува и добри настани или промени.

Левата страна е страната на душата. Послаб е, поподложен на негативност. И ако левата рака чеша или левото уво гори, тогаш ова е најверојатно непријатен знак.

Зошто ми гори левото уво?

Левото уво гори ако зборуваат лошо за некоја личност. Тие лажат за него, го караат или го обвинуваат за нешто. Пријателите или роднините шират гласини, се сеќаваат на старите поплаки.

Топлина на левата страна навестува: ќе мора да комуницирате со луѓе кои остро ќе критикуваат, ќе зборуваат грубо или дури и ќе ве навредуваат. Не можете да ги исфрлите емоциите, инаку сè ќе се претвори во голема борба.

ушите

Општо толкување

Десната страна на телото од памтивек се поврзува со добри, светли и добри појави, сензации, настани. Левата страна на човечкото тело, напротив, долго време се поврзува со лоши работи.

Зошто гори десното уво?

  • луѓето зборуваат добро за некоја личност;
  • некој сака да изрази благодарност;
  • се пофали сопственикот на „запаленото“ уво.

Во принцип, согорувањето на десното уво му ветува на човекот нешто љубезно и светло, на пример, некој добар настан или добра вест. Ова чувство, кое се појавува уште од рано наутро, може да претставува среќа што ќе го следи човекот во текот на целиот ден.

Сепак, мора да разберете дека знаците и суеверија се временски ограничени, обично 1-2 дена. Односно, ако ушите горат неколку дена по ред, тогаш не треба да го поврзувате овој феномен со популарни верувања, треба да се консултирате со лекар и да ја дознаете причината за оваа состојба.