ВЛАДИМИР ПУТИН ДОНЕСЕ МНОГУ ВАЖНА ОДЛУКА ЗА ИДНИНАТА НА РУСИЈА – Како оваа вест ќе се одрази на настаните ширум светот !?

Претседателот на Русија, Владимир Путин, наводно одлучил да се кандидира за претседател во март, бидејќи верува дека токму тој мора да ја води Русија низ најопасниот период во последните децении, потврдија за медиумската агенција Reuters шест неименувани извори.

Владимир Путин веќе беше претседател подолго од кој било друг руски владетел од Јосиф Сталин и го надмина 18-годишниот мандат на Леонид Брежњев.

Извори на медиумската агенција Reuters велат дека вестите за одлуката на Владимир Путин протекоа и дека советниците сега се подготвуваат за кампањата и изборите за Владимир Путин.

Одлуката е донесена – тој ќе се кандидира“, изјави еден од изворите кој рекол дека е добро упатен со настаните во Кремљ.

Друг извор потврдил дека одлуката е донесена и дека советниците на Владимир Путин се подготвуваат за учество на Владимир Путин, а уште три извори велат дека одлуката е донесена и дека Владимир Путин ќе се кандидира.