Војната од 2001 година/ Мицкоски објавува воени фотографии и ги предизвикува Ахмет и Ковачевски

 Ескалира дебатата на далечина меѓу политичките лидери за војната во 2001 година. Лидерот на македонската опозиција одговори преку Фејсбук.

На фотографијата што ја придружи со текстот, како што објави КланМ, Мицкоски се гледа во војничка униформа и со „калаш“ во раката. Не се знае кога е направена оваа фотографија, но лидерот на ВМРО-ДПМНЕ ги повикува Ахмет и Ковачевски да не ги вадат неговите зборови од контекст.

Али може да му ги раскаже бајките за 2001 година на Димитар Ковачевски. Првиот е поттикнат од удобните хациенди во Зајас, додека албанскиот и македонскиот народ се омразени. Вториот, како дезертер од 2001 година, се ќе му биде доверено и мора да го спроведе, за сам да направи криминал. Следниот пат нека го видат и прочитаат внимателно што кажувам, а не да го вадат од контекст. Мислев дека ќе се гордеат со новата фабрика…“, пишува Мицкоски на Фејсбук.