Вујкото на Данка два часа по сослушувањето испрати потресна порака: Децата ми се исплашени

Вујкото на исчезнатата Данка Илиќ денеска два часа бил испрашуван во полициска станица, по што објавил дека целото семејство е во страв, како и неговите деца.

Мајката, таткото, вујкото и другите членови на семејството на исчезнатата Данка Илиќ (2), по кого полицијата трага веќе седми ден, и денеска беа во полиција за да одговорат на прашања во случај да имаат информации кои би можеле да помогнат во текот на истрага.

Вујкото на исчезнатата Данка останал во полиција околу два часа.

– Сега бев во полиција. Моите деца живеат таму и се исплашени. Накратко и’ кажав на полицијата што имам – изјави вујкото на Данка Илиќ откако се врати од рочиштето.

Вујкото на Данка Илиќ денеска околу 11 часот дошол во полициската станица во Бор каде дал изјава во врска со исчезнувањето на неговата внука Данка Илиќ (2).

Семејството е на разговор во полиција, во која се упатуваат како граѓани.

– Во вакви ситуации сосема е оправдано родителите, членовите на семејството, пријателите и другите лица со кои се блиски и кои имале информации за животните околности, во неколку наврати да бидат во полиција, бидејќи можат да дадат корисни информации со цел полиџијата да ги утврди мотивите и да ги разјасни мотивите на другите околностите на настанот – објаснува изворот за српскиот портал ,,Србија Данас.”

Да потсетиме, Данка Илиќ од Бор исчезнала во вторникот околу 13 часот и 45 минути кога исчезнала во Бањско поле, предградие на Бор, додека била во друштво со својата бремена мајка и тригодишниот брат кај семејството на нејзината мајка.

Според зборовите на мајката, девојчето исчезнало додека се свртело кон својот син да му даде вода. Во моментот на исчезнувањето, Данка Илиќ имала врзана коса во реп, маслинесто зелена јакна, виолетови панталони и црни патики. По девојката е распишана жолта потерница од Интерпол.

Багер копа дива депонија на стариот пат, полицијата го блокираше приодот.