Изгаснат пожарот во ресторан во палатата Топкапи во Истанбул

Полицијата, пожарникарите, медицинските и тимовите за природен гас веднаш по дојавата излегоа на терен за да го изгаснат пожарот.

 Турските пожарникари успеаја да го изгаснат пожарот што избувна во текот на претходната ноќ во ресторан во познатата палата Топкапи во Истанбул, главна резиденција и административно седиште на османлиските султани, јавува Анадолу.

Причината за пожарот не е позната.

Полицијата, пожарникарите, медицинските и тимовите за природен гас веднаш по дојавата излегоа на терен за да го изгаснат пожарот.

Работеа два часа за да го стават пожарот под контрола и да го изгаснат.

Ресторанот претрпи значителна материјална штета.