Кои хороскопски знаци се најмногу наивни и зошто ?

0

Љубовниците често ги доживуваат своите партнери како совршенство и ги идеализираат. Го гледаат партнерот низ розови очила и речиси никогаш не ги забележуваат нивните маани. Без оглед на постапките што овие луѓе ги направиле во животот, љубовниците имаат тенденција да наоѓаат оправдување за се.

И тука се вклучуваат ѕвездите! Астролозите тврдат дека постојат четири хороскопски знаци склони кон донесување лоши емотивни одлуки, кои идните партнери понекогаш ги искористуваат и ги повредуваат нивните чувства.

ОВЕН

Овенот, на пример, често влегува во односи со луѓе кои се популарни во нивното училиште или општество. Со текот на времето, тие длабоко се заљубуваат и стануваат слепи за лошите страни на нивните партнери, не гледајќи колку тие луѓе навистина се лоши за нив. Дури и кога страдаат поради таа љубов, тие остануваат во таа врска и одбиваат да прифатат критики упатени кон нивните сакани.

БЛИЗНАЦИ

Близнаците, кои се друштвени и не сакаат да бидат сами, често скокаат од врска во врска само за да ја избегнат осаменоста. Речиси секој може да ги заведе, а често се соочуваат со потешкотии да ја прекинат врската на безболен начин.

РАК

Раковите се длабоко емотивни и лесно се заљубуваат, често со мало внимание или знак на наклонетост. Брзо се предаваат и веруваат дека оваа љубов ќе трае вечно. Сепак, другите партнери не ја сфаќаат врската толку сериозно од самиот почеток и можат да ги искористат чувствата и добрата волја на Ракот.

СТРЕЛЕЦ

Од друга страна, Стрелецот не сака да презема обврски, особено не го сака чувството на ограничувања. Овие луѓе не поднесуваат гушење и најчесто ги привлекуваат луѓе кои изгледаат „недостапни“ и кои не поставуваат ограничувања на нивната слобода.