Кора од банана за брадавици: Едноставно решение за повеќе проблеми!

Бананите се полни со калиум, особено во кората, а токму тоа помага да се елиминираат брадавиците

Бројни студии покажаа дека бананите даваат доволно енергија за деведесет минути напорно вежбање. Поради оваа причина, тие често препорачуваат спортисти и спортисти.

Покрај енергијата што ја дава бананата, таа помага и при различни форми на болести и состојби на телото. Затоа треба да биде дел од дневните менија.

Сепак, не ја фрлајте кората од бананата, бидејќи, доколку имате проблеми со брадавици, ставете ја нејзината кожа на кожата каде што се појавила брадавицата (предизвикана од ХПВ), пишува Healthylife, пренесува Telegraph.

Брадавиците се заразни и можат брзо да се шират со директен контакт со заразено лице, со контакт со предмет што бил заразен од лицето со брадавици. Обично овој вирус предизвикува овие брадавици да се шират на други делови од телото.

Бананите се полни со калиум, особено во кората, а токму тоа помага да се елиминираат брадавиците.

Потребни ви се зрели банани бидејќи, на тој начин, тие имаат способност да се борат со абнормални клетки.

Исечете парче и ставете го во брадавицата. Постапката повторувајте ја секоја вечер додека не исчезне брадавицата.

Совет: оваа информација не создава однос пациент-лекар и не треба да се користи како замена за професионална дијагноза и третман.