Кој број го гледате? Оптичка илузија ги збуни корисниците на социјалните мрежи (ФОТО)

Слика која кружи на социјалните мрежи покажува бројки напишани во црно-бели ленти кои создаваат оптичка илузија што го отежнува гледањето на сите бројки. Подолу можете да ја видите сликата што ги збуни гледачите, па проверете кои бројки ги гледате.

Многу корисници на социјалните мрежи веднаш нагаѓаа дека се работи за бројот 45283, но тоа не е целосниот одговор. Ако погледнете доволно добро и имате добар видео и монитор, ќе видите дека точниот број е 3452839.