Мелони ги шокираше сите, не и е грижа што светските сили се таму! Сунак слаб, што се случува?!

Самитот на Групата 7 заврши минатата недела со концертот на познатиот тенор Андреа Бочели на малиот плоштад Борго Егначи во италијанскиот град Бари, а вниманието на јавноста повторно го привлече премиерот на Италија, Џорџо Мелони, и премиерот на Велика Британија, Риши Сунак.

Бочели ја отпеа познатата „Несун дорма“, арија од завршниот чин на операта „Турандот“ од Џакомо Пучини, во придружба на италијанско-украинската виолинистка Анастасија Петришак, што беше проследено со аплауз од лидерите на Г7 и гостите.

Најголемо внимание привлече Мелони  , која воодушевено го следеше настапот на Бочели со рацете на градите. Сунак седеше до неа и беше подеднакво воодушевен.

Така, по повеќе од срдечната средба на отворањето на самитот во Бари минатата недела, Мелони и Сунак повторно се главна тема на социјалните мрежи.