Меџити, Груби: Од едната страна е подадена раката, а од друга страна нашите функционери се разрешени

0

Изет Меџити го опиша подавањето на раката за помирување од Артан Груби како „исушен корен“. Според Меџит, и самиот Груби не верува во тоа што го кажува.

„Заборава дека јас бев ДУИ кога тој беше против ДУИ и кога не беше ДУИ му помогнав… Од една страна му подава рака, а од друга страна заменикот е разрешен. Се разрешуваат министерот Башким Хасани, државни секретари, директори… го врати чувството на диференцијација“, изјави Меџити.

Меџити го коментираше и митингот на ДУИ во Чаир. Според него, собирот е најавен со помпа, носејќи пејачи за да собере повеќе народ. Според Меџит, таквата посветеност е прекумерна.

Изненадувачки како целата таа посветеност да се наполни мала сала… Дури и премиерот имаше шанса да се справи со митингот на ДУИ“, изјави Изет Меџити.