Миломир Мариќ раскажа анегдота за популарниот фризер: „Еднаш ме шишаше пред хотелот“ (фото)

Познатиот фризер Пеџа Божиќ вечерва отвора нов салон во ,,Белград на вода”, а меѓу гостите беше и водителот Миломир Мариќ.

Миломир Мариќ раскажа неколку анегдоти за Божиќ.

-Дојдов да му оддадам почит на Пеџа Божиќ. Во ова женско царство, јас сум единствениот маж. Обично го прави тоа на полноќ и потоа се слика со мене и го има на сите насловни страници. Дури еднаш ми ја скрати косата на море, пред хотелот, а гостите му аплаудираа – рече популарниот водител, а потоа даде свое мислење за новинарството во Србија:

– Ова е демократија. Во мое време пишувавме само за писмените. Сега неписмените пишуваат за неписмените, тоа е царството на слободата, не ни сонував дека новинарство ќе се претвори во тоа.