Момчето-убиец од Рибникар ја напушти институцијата?!

Момче убиец (14), кој со месеци е на Клиниката за неврологија и психијатрија за деца и млади, пред неколку недели ја напушти оваа установа под силна полициска придружба!

Имено, откако на 3 мај минатата година изврши ужасен масакр во основното училиште „Владислав Рибникар“ и уби девет ученици и чуварот на училиштето во кое учеше, тој беше сместен во клиника, каде што постојано го обезбедуваат полициски службеници. 

По долго време на кратко ја напуштил болницата.

– Момчето нема право да ја напушти клиниката, но има право на периодични прошетки во просторот што го одредува установата во која се наоѓа. Меѓутоа, пред неколку недели се случи момчето-убиец да  го напушти објектот под силно полициска придружба поради рутински преглед што го направил. Веднаш потоа бил вратен во институцијата – според извор запознаен со случајот.

Во прилог на овој факт е она што прво го напиша Република, а тоа е дека неговата мајка се пожалила кај Народниот правобранител дека нејзиниот син не оди никаде, туку дека излегол на лекар само под полициска придружба, што ја потврдува горенаведената информација.

– Без памет! Нејзините барања се груби и непромислени, пред сè кон децата и Драган, кого нејзиниот син го убил. Момчето-убиец 24 часа го чува полиција за да не се обиде да избега или да повреди некого од Клиниката, а таа бара посебен болнички надзор бидејќи стравува за безбедноста на синот. Срамота. Нема ни тронка чувство, мисли само на синот убиец, уште се жали дека нема посети, а на самата и е забрането да комуницира со него и да има контакт, којзнае што би се обидела да го убеди тој да каже на судењето – изјави претходно извор за Република.