МОМЧЕ И ДЕВОЈКА ЗАГИНАА НА КОПАОНИК: Ги пронашла Планинарската спасувачка служба, грозоморна глетка!

0

Спасувачите биле надвор од работното време и надвор од работното време на патеката, случајно се нашле на лице место.

Во текот на ноќта на Копаоник се случи трагедија кога две млади лица загинаа додека возеле моторни санки. Според првите, неофицијални, информации од терен, додека возеле удриле во дрво, при што случајно ги пронашле двајца спасувачи од Планинарската спасувачка служба .

– Спасувачите биле надвор од работното време и надвор од работното време на патеката, случајно се нашле на лице место. Ги нашле без знаци на живот. Веднаш почнале со реанимација и повикале колеги на смена. Кога пристигнале, двајцата млади кои биле пронајдени со санки и моторни санки со поддршка на Ски-центарот на Србија ги пренеле до трауматолошкиот центар, но не биле спасени – потврдено е за агенцијата РИНА.

Според упатените, оваа несреќа се случила на необележан дел од патеката.

Повредените момче и девојка биле на возраст меѓу 20 и 30 години.