Најлошиот сериски убиец на светот признал дека мачел, силувал и убил речиси 400 деца, а денес никој не знае што да прави со него !?

0

Телото на Луис Алфредо Гаравито, колумбискиот педофил познат како „Ѕвер“, по неговата смрт на 12. октомври било оставено да тлее на погребна плоча речиси 40 дена, објавија медиумите.

Телото на педофилот означен како најлошиот сериски убиец на светот сега е заглавено во мртовечница бидејќи неговото семејство се жали дека не може да ја оплакува неговата смрт.

Телото на Луис Алфредо Гаравито, еден од најстрашните предатори на деца не само во Колумбија туку и во светот, беше „заробено“ во правната медицина речиси 40 дена по неговата смрт на 12. октомври. Неговите роднини тврдат дека и покрај тоа што направиле се за да го забрзаат неговиот погреб, неговото тело изминатиот месец скапувало во ладилник, но коментаторите на Интернет не покажале големо сочувство за нивната жалба.

Корисник на социјалната мрежа Фејсбук по име Хектор Авеланеда напишал: „Можете да го фрлите телото во ѓубре!“, а друг корисник истакнал дека е среќен поради неговата смрт и додал: „Требаше да го запалете додека беше жив!“.

Адвокатот на семејството, Габриел Алфонсо Белтран, рекол дека внукот на Луис Алфредо Гаравито ја обезбедил целата потребна документација за да докаже дека се поврзани за да можат да го побараат неговото тело.

И покрај тоа што немале пари да ги покријат сите трошоци, очекувале наскоро да ја добијат неговата пепел бидејќи локалниот градоначалник им понудил да ги плати сите трошоци за погребот.

Меѓутоа, телото на убиецот, наречен „Ѕвер“, останало во мртовечницата.

Сега, неговото семејство тврди дека властите се обидуваат да го саботираат неговиот погреб и да им го ускратат основното човеково право да го оплакуваат Луис Алфредо Гаравито.

По серијата неуспеси, кремирањето било закажано за 18. ноември, но подоцна било откажано. Обвинителството, сепак, негира обид за саботирање на процесот и уверува дека доцнењето е поради проблеми во погребалното претпријатие.

Силвио Куело, претставник на градот Валедупар, рекол дека гнилиот труп исто така може да стане био-опасност. Сепак, корисниците на Интернет побрзаа да истакнат дека Луис Алфредо Гаравито не заслужува ниту погреб.

Пред неговата смрт, Луис Алфредо Гаравито одлежа доживотен затвор, а беше осуден на 1.853 години затвор за убиствата на 132 лица од неговите млади жртви.

Тој бил уапсен на 22. април 1999 година и чуван во самица во затворот „Ла Трамакуа“ поради страв да не биде убиен од други затвореници.

Во 1999 година, тој признал дека силувал и мачел деца и тинејџери и беше осуден за убиство на 138 од нив.

Тој се соочи со обвиненија против 172 малолетници, но 32 случаи останаа под истрага.

Врз основа на мапите на скелетот што ги нацртал додека бил во затвор, бројот на неговите дополнителни жртви би можел да надмине 300, според локалните медиуми.