„ОВА Е НАШАТА ГЛАВНА ЦЕЛ“ Путин истакна во која насока оди Русија: Таа мисија сигурно ќе биде завршена!

Путин изјави дека враќањето на историската меморија и нејзиното одржување во живот е дел од напорите насочени кон постигнување на таа цел.

Рускиот претседател Владимир Путин  денеска на средба со членовите на патриотските и младинските организации изјави дека главен приоритет е зачувување на земјата и создавање услови за нејзин развој.

 Наш приоритет е да ја зачуваме Русија, да создадеме услови за нејзин одржлив развој и да ја зајакнеме и оваа мисија секако ќе биде завршена –  рече претседателот на Русија.

Путин изјави дека враќањето на историската меморија и нејзиното одржување во живот е дел од напорите насочени кон постигнување на таа цел. Најважно кога се следи специјалната воена операција, вклучително и на филм, е вистината и веродостојноста, рече рускиот претседател Владимир Путин на состанокот со претставници на патриотски и младински организации, нарекувајќи го главното оружје.

– Најважно во следењето на настаните од Втората светска војна, Големата патриотска војна, настаните од специјалната воена операција е вистината, веродостојноста. Тоа е нашето најважно оружје – рече тој, коментирајќи го прашањето што се однесува на патриотската кинематографија.

Тој ја нарече главната задача – зачувување на Русија и создавање услови за нејзин развој.

– Нашата главна задача е да обезбедиме зачувување на Русија, да создадеме услови за нејзин прогресивен развој, за нејзино зајакнување. И таа задача секако ќе биде решена – изјави шефот на руската држава.