„Ова не го очекував“ Драгана Мирковиќ доби букет од Тони со порака: Те сакам како првиот ден (фото)

Драгана Мирковиќ и Тони Бијелиќ решија да стават точка на дводеценискиот брак, тоа сега сите го знаеме. Бијелиќ во оваа прилика не се огласи, а Драгана даде кратка изјава од почит кон медиумите и публиката. 

Драгана минатата недела призна дека раскинале пред три години, и дека цело време живеат на различни адреси, што ги изненади сите.

Иако нивната врска прекина во првите месеци од 2021 година, на крајот на истата година, како што тогаш на големо се пишуваше и зборуваше, Тони на Драгана и’ испратил букет цвеќе со посебна порака на снимањето на новогодишната програма.

– Те сакам како првиот ден – пишувало во пораката која Драгана ја искоментирала пред сите:

– За жал, од Тони! А од кого друг… Само тој, никој друг! Како и првиот ден, вели тој. Тој е полн со изненадувања, дефинитивно, не го очекував ова.

Тони со овие знаци на внимание очигледно се обидуваше да и’ се врати на Драгана, што, како што стојат работите, на крајот не му успеа.

Да потсетиме, Драгана на 26 март јавно обелодени дека патиштата на Тони и нејзините се разделиле.

Како некој кој целиот свој живот го заснова на чесност, чувствувам морална обврска денес да и’ се обратам на целата јавност.

Со голема тага морам да ве информирам дека поднесов барање за развод.

Мојот однос со Тони одамна не е како што беше, а последните три години практично водиме одвоени животи и не живееме под ист покрив. И покрај сите непомирливи разлики, заради благосостојбата на моето семејство и поради тоа што бев така воспитан, направив сè за да го спасам бракот што некогаш го имавме. Меѓутоа, со текот на времето, таа празнина стана поголема и сфатив дека повеќе им нанесуваме штета на нашите сакани со тоа што насилно остануваме во нешто што долго време не функционира, отколку со ставање крај на нашиот брак.

Сигурно останувам доследен на моите принципи, на мојот начин на живот, исто како што останувам верна на моето семејство и на мојата публика и секогаш ќе имам почит кон Тони како татко на моите деца и некој со кој поминав многу убави години.

Поради сето тоа ова е моето единствено обраќање во однос на сè, им благодарам на медиумите за досегашната соработка и ве молам да ја почитувате оваа одлука и да не ја зголемувате тежината на моментот низ кој минува целото наше семејство.

Со надеж дека следниот пат ќе ве контактирам со многу подобри вести, однапред ви благодарам за разбирањето.