Спијте без анксиозност: Ова се шест начини да спиете без тажни мисли

0

Вознемирените мисли влијаат на многу аспекти од животот, вклучувајќи го и спиењето

Според статистичките податоци, околу 70% од луѓето се грижат за работата, парите, децата и врските најмалку 3 пати неделно. И колку повеќе вознемиреност, толку полошо.

Како да се ослободите од овие мисли и да почнете да спиете нормално?

1. Опуштете ги мускулите

За да спиете, треба да го намалите пулсот на 60 отчукувања во минута или помалку. Почнете да ги релаксирате мускулите. Легнете на креветот и обидете се да ги опуштите нозете, а потоа движете се, останете смирени и фокусирајте се на „ширење“ на креветот, пренесува Телеграф.

2. Водете белешки

Пред да си легнете, запишете ги трите најважни работи и што да направите за секоја од нив. На пример, „детски заби – пишете му на стоматологот“. Кога има решение за секоја задача, мозокот е подобро прилагоден на спиење.

3. Имајте секс

Оргазмот ослободува ендорфин и окситоцин, што пак помага да заспиете. Многу убав совет!

4. Купете тежинско ќебе

Тоа ви помага побрзо да заспиете и помалку да се фрлате и вртите во сон.

5. Слушајте релаксирачка музика

Слушајте ги најдобрите инструментални композиции со бавно темпо, а во исто време помага да се забави пулсот.

6. Решавајте ги проблемите проактивно

Не треба да одите во кревет ако сте лути или многу вознемирени. Обидете се да се опоравите од сите силни емоции пред да заспиете.