Тест на потсвеста: Откријте ја својата звезда водилка на животниот пат

0

Без разлика дали се работи за вашата волја, љубовта кон семејството, амбициите или нешто сосема друго, откријте која е таа ѕвезда водилка што ве охрабрува и не дозволува да се откажете.

Во овој забавен квиз, поставуваме прашања кои ќе ве натераат подобро да се запознаете себеси и вашите внатрешни мотивации. Бидете искрени во вашите одговори за да откриете што ве тера и ви дава сила да не се откажете од вашите соништа.

1. Луѓето мислат дека сте…

а) креативни

б) амбициозни

в) емоционална

2. Најдобро работите кога сте…

а) мотивирани

б) добро платен

в) расположена

3. Кој најчесто го обвинувате за вашиот неуспех?

а) други

б) сече

в) судбина

4. Никогаш не би се дружеле со личност која е…

а) себични

б) неспособен

в) бесчувствителни

5. Во животот кого најчесто земавте за заштита?

а) обесправени

б) најблиску

в) себе си

6. Што другите ценат кај вас?

а) духовитост

б) авантуристички дух

в) правда

7. Кога сте замислени, најчесто цртате на хартија …

а) ѕвезди и дрвја

б) куќи и геометриски форми

в) цвеќиња и смајли

8. За што најчесто разговарате со вашите пријатели?

а) на различни теми

б) за проблеми на работа

в) за настани во љубовниот живот

НАЈМНОГУ ОДГОВОРИ ПОД А

Желбата за успех е она што ве тера во животот. Вие сте талентирани за уметност, имагинативни, креативни и сакате да бидете соодветно наградени за тоа. Не стремете се кон материјални добра, туку кон висок статус, влез во друштво на избраните, признание од колегите.

НАЈМНОГУ ОДГОВОРИ ПОД Б

Само парите можат да ве поттикнат на акција, а кога сте задоволни од материјалната страна, станувате највредни и најспособни. Брзи сте и ефикасни, ништо не може да ве изненади, секогаш правите долгорочни планови, а се замислувате во луксузна средина.

НАЈМНОГУ ОДГОВОРИ ПОД В

Се зависи од вашето расположение, бидејќи емоциите се главниот двигател во вашиот живот. Кога сте расположени, ништо не ви е тешко и имате неверојатен ентузијазам за се. Инаку нема такви пари и таков човек кој би можел да те натера да го дадеш својот максимум.