Трнлив пат до успехот! Ана Бекута проговори за раното детство, откри дека никогаш не сонувала да биде пејачка, еве зошто!

Пејачката со повеќедецениска успешна музичка кариера и една од членовите на музичкото жири во „Ѕвездите на Гранд“, Ана Бекута се присети на својот период од детството и откри дека како мала не сонувала да стане пејачка бидејќи била повлечено дете.

– Како дете не сонував за оваа професија. Роден сум во уметничко семејство, мојот покоен татко свиреше на флејта, а исто така и моите чичковци. Татко ми ме запозна со музиката бидејќи беше свесен за мојот талент. Беше задолжително да знаевме да играме оро, па дури тогаш да пееме. Како дете бев многу срамежлива и тоа беше причината зошто не сонував да станам пејачка – изјави пејачката во една прилика за време на гостувањето во емисијата „Из профила“, и додаде:

– ,,Мислам дека срамежливоста е дел од мојот хороскопски знак, кој е прилично повлечен – ми требаше време да блеснам со вистинска енергија и светлина. До десеттата години бев повлечена, секогаш се плашев како ќе се толкуваат моите зборови, а всушност секогаш треба да бидеме тоа што сме”, рече Ана.

Ана е најстарото дете во семејството, а истакнува дека многу совесно се грижела за своите две помали сестри.

– ,,Јас сум најстарото дете во семејството Полиќ. Роден сум во време кога државата се ,,мрдаше”, не бевме сиромашни а не бевме ни богати. Имавме сè што ни требаше. Мајка ми беше вработена, а татко ми земјоделец. Секогаш со мене ги носев моите две помали сестри Добрила и Милина. Имав голема одговорност кога беа во прашање тие две”- изјави Ана.

Пејачката се присети и на училишната клупа и откри каква ученичка била.

– Бев одличен ученик. Секогаш фантазирав и размислував многу, не знаејќи дека повеќето од моите желби во животот ќе ми се остварат. Во тоа време мојата работа не се сфаќаше сериозно и не се вреднуваше, дури подоцна, кога на дваесет и шест години го снимив првиот албум, решив сериозно да се занимавам со оваа работа. Го дадов најдобро што можев и гледав дека публиката со текот на времето го препозна и прифати.

Со оглед на тоа дека таткото на Ана во семејството бил главен меѓу жените, пејачката откри кој имал предност во куќата и кој треба да отстапи.

– Мајка беше строга, а таткото мораше да попушти. Таа особина ја зедов од неа и подоцна бев иста кон син ми, но не и кон внуците. Со текот на времето, во животот учите да го одделите суштинското од неважното. Најважно е всушност љубовта и времето што ги одвојувате за вашите најблиски. За жал, немав толку време со син ми, но кога и како можам се трудам да им помогнам, многу разговараме. Тоа ми недостигаше во детството затоа што моите родители беа премногу зафатени со грижата да нè одведат на вистинскиот пат.