Честитка од претседателот на СПМ, Љупчо Димовски до муслиманските верници за празникот Рамазан Бајрам

Во име на Социјалистичката партија на Македонија и во мое име на сите граѓани од исламска вероисповест им го честита големиот празник Рамазан Бајрам.

Со искреното чествување на големите празници се навраќаме на изградените вредности и на традициите.

Ви посакувам овие празнични денови да ги посветиме на семејството и најблиските, а на тие на кои им е потребна помош да им помогнеме Секогаш во себе да имаме добра мисла.

Уште еднаш да се потсетиме на значењето на заедничкото живеење, на меѓусебното разбирање и толеранцијата. Да останеме поврзани меѓу себе и заедно да придонесуваме за благосостојбата на сите наши сограѓани без разлика на верската, етничката или друга припадност, градејќи праведно и просперитетно општество.

Духовниот благодет од големиот празник и понатаму нека биде инспирација и водилка за напредок и успех во Вашите семејства и во сите полиња од Вашиот живот.

Честит Рамазан Бајрам!

Социјалистичката партија на Македонија