Шок! Водителката во 2 по полноќ му влегла на колегата во кревет а тој се стаписал: ,,Кога наутро ги отворив очите, за малку ќе умрев!”

Тамара Грујиќ, водителка на познатата хуманитарна емисија „Работна акција“ гостуваше во емисијата ,,Вистинска приказна” на ТВ Курир.

Таа меѓу другото раскажа и интересни анегдоти кои и’ се случиле поради проблемот со месечарењето.

– Еднаш, пред околу еден месец, мојот сопруг ме најде како спијам покрај тоалетот во текот на ноќта. Бев облечена. Ова можам да го сфатам само како месечарење. Отидов во тоалет, вршев нужда и наместо да се вратам во кревет, само легнав покрај тоалетот и заспав – изјави Грујиќ.

Како што вели, месечарела уште од детството, а најмногу се грижел нејзиниот татко:

– Месечарам од 12 години. Најтрауматична личност од моето детство е татко ми кој секогаш ме следеше. Кога ќе престанев да месечарам, ќе му речев: „Сè е во ред“, на што тој ќе речеше: „Кажи му го ти тоа на друг, треба да видам дали сè ќе биде во ред и дали ќе се вратиш во својот кревет“.

Таа раскажа една многу комична ситуација која се случила во хотел за време на снимањето на емисиите.

– Проблемот е што многу често менувавме хотели. Еднаш имаше таква ситуација што наместо да одам од тоалетот во спалната соба, излегов од собата во која бевме јас и сопругот и влегов во собата на снимателот. Му велам: „Слушај, она што требаше да снимаме…“ и му кажувам точно градот и ситуацијата, „мора да снимаме тоа…“ Навистина мислеше дека се сетив на 2 сабајле и панично рече: „Важи, важи, важи!“ Многу се вознемири – изјави водителката.

Сепак, необичната приказна не завршува тука:

– Како што му кажав, легнав во неговиот кревет и заспав. Утрото, кога ги отворив очите, за малку ќе се онесвестев. Станувам, а тој ми вели дека ми останал распоредот овде. Кога дојдов кај маж ми, тој почна да вика: „Каде си цела ноќ?!“ Се испостави дека заспав покрај колегата кој беше толку исплашен што се парализира наместо да оди и да му каже на маж ми: „Жена ти е во мојот кревет, ќе дојдеш ли те молам да ја земеш жената?“

Мојот сопруг видел дека не сум таму и ме барал во хотелот до четири часот наутро. Конечно се откажал и рекол: „Не е важно, таа секогаш се враќа во секој случај“.

Беше убедливо најсмешната ситуација.