Била шворц, па за помалку од една година станала милионерка: Ја откри тајната на успехот

Инфлуенсерката Бека Данкин (28) до пред само 11 месеци била, како што тврди, без пари, а за помалку од една година заработила два милиони долари благодарение на дигиталниот маркетинг.

Имено, бидејќи останала без пари, а има ќерка (9) која ја родила рано, Бека решила дека нема што да изгуби, па почнала да објавува содржини на социјалните мрежи и се занимава со дигитален маркетинг.

Таа тврди дека не заработила милиони со едноставно објавување содржини на социјалните мрежи, туку благодарение на познавањето на социјалните мрежи.

Бека вели дека многумина не веруваат дека таа е милионерка, бидејќи не објавува клипови од својот гламурозен живот, како што обично прават нејзините колеги кои добиваат пари.

„Многумина ме критикуваат дека не изгледам како милионерка, туку како секоја друга обична жена. Следбениците ми рекоа дека изгледам како „голем хаос што оди“, а не како жена што има милиони. Тоа што сум направил богатство не ме промени. многу поважно е да ги платам сите сметки, да и пружам задоволство на ќерка ми, да одам на пат, да купам автомобил, отколку да си ги трошам парите“, беше искрена.

Бека дури во едно видео на нејзините мрежи се пошегува со коментарите дека не изгледа како милионерка, па ги замоли своите следбеници да почекаат малку.

Имено, на почетокот на видеото, оваа духовита жена си ја средува косата да личи на милионерка, става часовник Ролекс, брендирана чанта и се фотографира покрај својот скап Мерцедес.

Иако на социјалните мрежи трпи критики за нејзиниот начин на живот, Бека не планира да го промени начинот на живот.

@makemoneywbecca3

Is that better? 😂 No but seriously…what does that even mean? The fact that I look like a hot mess most of the time should prove to you one thing…that ANYONE can do this. You don’t need to go out and buy a new wardrobe to start digital marketing. Record yourself in your pajamas cooking dinner. That’s what I do half the time! I was broke as a joke when I started this 11 months ago…now here I am 1.8 million dollars later and I still don’t know how to “look like a millionaire” Just get started ✅👋🏻 🚨Head on over to the top of my profile. It has my free ebook that walks you through exactly how to get started as well as a link to the same training course that I took! ‼️

♬ original sound – Kessler

„Сè уште сум во поголемиот дел од денот во пижами и покрај шпорет, а тоа го правев дури и кога бев скршен. Еден ден дојдов до идеја барем да заспијам додека ја подготвувам вечерата во мојата пижами. Имав луда среќа што им се допаднаа на луѓето и што моите клипови станаа прегледани на социјалните мрежи. И тука дојде моето знаење за дигитален маркетинг, кое одигра клучна улога. Сега заработувам повеќе од 9.000 евра дневно, а јас само работа три часа. Голема привилегија е да можеш да работиш од Малдиви, Хаваи или Дизниленд. Само сакав да го свртам вниманието на сите на фактот дека ако успеам во ова и станам милионер од целосна сиромаштија, секој може да го направи тоа. само да веруваат во тоа што го прават и со малку среќа“, објасни Дункинова, а напиша британски The Sun.