Се породила на 13, а станала баба на 36! Многумина велат дека си го уништила животот, еве како ги замолчи

Мишел Далтон стана мајка на само 13 години, а сега е баба на 36. Многумина го осудија таквиот начин на живот.

Американката Мишел Далтон стана мајка на 13 години, а сега е баба на 36. Таа истакна дека мислат дека таа и нејзината ќерка се сестри и додаде дека понекогаш се чувствуваат така, со оглед на тоа што пораснале заедно. На TikTok, Мишел откри дека нејзината ќерка, која сега има 23 години, има свои деца и тие се толку блиски што дури и делат гардероба.

Млада мајка и баба

Не ѝ било секогаш лесно, особено по породувањето, кога се соочила со бројни осудувачки коментари за рано доаѓање во улогата на нејзината мајка. Таа вели дека многу луѓе и рекле дека нема да успее и дека треба да ја даде ќерката на посвојување.

– Сè уште треба да им ги кревам вилиците на луѓето од подот кога ќе дознаат дека таа е моја ќерка –  рече таа.

@micheledalton_ Being a Milenial Grandma…The BEST CHAPTER. #grandma #youngmom #teenmom #mimi #grandgirls #younggrandma #parent #millennial #miltok #teenpregnancy #grandparents ♬ original sound – Michele ☀️

Мишел објаснила и како нејзините сестри станале тетки пред да станат тинејџери, а четирите деца ги одгледала сама, без помош од родителите.

– За се што правиш во животот, некој ќе те суди. Да не го чував своето дете на 13 години, сега немаше да имам исполнет и среќен живот со мојата 23-годишна сопруга и нејзините две бебиња – нагласи таа во продолжението на својата приказна.

Храброста на Мишел ги воодушеви луѓето

Објавите на Мишел во ТикТок, кои брзо станаа вирални, ги следеа многу жени со слични искуства, а многумина ја пофалија нејзината храброст и издржливост.

@micheledalton_ I had her when I was 13, OF COURSE. #teenmom #youngmom #ofcoursetrend #ofcourse #pregnantat12 #momat13 #teenparents #agegap #milenial #2000 #80sbaby @Alecia Weaver #mygirl ♬ original sound – Michele ☀️

– Ми се допаѓа колку сте блиски! Првпат се породив на 18 години како бруцош на факултет и тоа беше најдоброто нешто што ми се случило,  додаде еден корисник на TikTok, на што друг додаде:

– Мајка ми ме роди на 16 години и луѓето секогаш мислеа дека е моја сестра. Пораснавме заедно. Мајка ми направи многу грешки, но гледајќи наназад, многу ја почитувам – стои во коментарот.