16 ДИСЦИПЛИНИ НА ЕВРОПСКОТО ПРВЕНСТВО ВО ИНТИМНИ ОДНОСИ: Еве во кои дисциплини ќе се натпреваруваат учесниците и нема да им биде ЛЕСНО!

Во Шведска за прв пат се организира Европско првенство во интимни односи , а таму ќе настапи и 27-годишната Хрватка Марија Задравец . Започнува утре, ќе трае шест недели, а Србија нема претставник. Кога се појави оваа вест, сите се прашуваа како може да изгледа натпревар во интимни односи. Ќе се борат во 16 дисциплини, а секоја од нив ќе трае од 45 минути до еден час.

– Според мислењето на многумина, се*от како спорт е доста тежок, особено кога ќе почнете да тренирате и да се натпреварувате. Сите спортови се тешки за самостојно вежбање, секако сите натпреварувачи треба да ги знаат основните правила на натпреварување во сексуалните спортови – наведува Шведската сексуална асоцијација на својата официјална веб-страница. За секој натпревар, SSF ќе ги постави најважните критериуми со бодови за секоја дисциплина.

 • Заведување на натпреварувачот: Колку брзо еден натпреварувач може да предизвика привлечност кај друг натпреварувач. Во овој специјалитет, натпреварувачите можат да добијат од 5 до 10 поени. Судијата кој го води натпреварот ги доделува наградите на натпреварувачите, пишува sportsport.ba.
 • Масирање на различни делови од телото: стапала, нозе, задник, грб, стомак, врат, тил, чело, лице и дел од масажата што не е поврзана со еротски зони. Масажата трае одредено време. Во оваа категорија, натпреварувачите можат да добијат од 5 до 10 поени.
 • Масажа на еротските зони на телото на натпреварувачот: Масажата трае онолку колку што е поставеното време. Во оваа специјалност, натпреварувачите можат да добијат и од 5 до 10 поени.
 • Предигра: Колку брзо и ефикасно еден натпреварувач може да победи над друг натпреварувач задоволен од предиграта, кој сака да продолжи да се натпреварува во друга дисциплина на повисоко ниво.
 • Орални се*и: Колку брзо еден натпреварувач може да задоволи друг и сака да продолжи во друго натпреварување на повисоко ниво.
 • Пенетрација: Колку брзо еден натпреварувач може да го постигне задоволството на друг натпреварувач со пенетрацијата, што е причина да се продолжи на друг натпреварувачки настан на повисоко ниво.
 • Издание: Колку долго еден натпреварувач може да го покаже својот отпор против друг и да ги направи противниците задоволни со нивните посебни напори кои сакаат да продолжат во друго натпреварување на повисоко ниво.
секс, орален секс
 • Изглед на гениталиите : Натпреварувачите ќе бидат оценувани и бодирани врз основа на нивниот изглед и изгледот на гениталиите.
 • Уметничко изведување на поза: Ова е една од спортските дисциплини во која секој натпреварувач се оценува поединечно, иако се натпреваруваат заедно.
 • Креативност во менување пози: Ова е исто така една од спортските дисциплини каде што секој натпреварувач се оценува поединечно, иако се натпреваруваат заедно.
 • Издржливост и број на врвови со текот на времето: Натпреварувачите мора да покажат издржливост. Оваа активност во овој спорт може да биде еден од најважните фактори. Противниците мора да бидат способни да искусат еден или повеќе ор*зми, кои во тој дел од натпреварот го покажуваат патот до следното ниво.
 • Уметничка изведба на различни натпреварувачки парови и промени во позата: Натпреварувачите од оваа категорија имаат задача да го покажат своето знаење/волност за заедничка соработка и заедно да постигнат ниво на изведба кое, при оценувањето, ќе ги даде посакуваните поени потребни за следното ниво. .
 • Зголемете го крвниот притисок и отчукувањата на срцето со заведување на партнерот: во овој спорт мерењето е многу важно, како и параметар кој им помага на судиите да го проценат напорот на натпреварувачите.
 • Најубавата и најкомплицирана Кама Сутра: пози/варијации. Натпреварувачите користат фантазија која заедно со нивното искуство, обука и знаење е најважната сексуална алатка, а во основа е преземена од Кама Сутра.
 • Најдобрата двојка според оценката на жирито и публиката: ова е вкупниот рејтинг на интимните односи на натпреварувачите кои ги поминале 14-те нивоа. Најангажирана двојка за време на натпреварот, како и најпопуларна кај жирито и публиката.

На овој последен тест, натпреварувачите можат да добијат од 10 до 20 поени, а во некои случаи и двојни или тројни поени доколку публиката оцени дека спортистот е исклучително добар натпреварувач. На Европското првенство настапуваат претставниците на Финска, Шпанија, Италија, Португалија, Франција, Грција, Украина, Велика Британија, Русија, Романија и Хрватска.

 Како и секој друг спорт, резултатите во интимната врска бараат обука. Логично е тогаш луѓето да почнат да се натпреваруваат во овој аспект – изјави Драган Братиќ, претседател на шведската федерација. Организаторите на првото Европско првенство се подготвени за револуција што се однесува до овој „спорт“.