Активен Таг

Валери Герасимов

ДА СЕ БИДЕ ИЛИ НЕ !? Тешки зборови за човекот од блиска доверба на Путин: “Животот и судбината на…

Генералот Валери Герасимов е началник на Генералштабот на Русија со најдолг мандат во постсоветската ера на оваа држава. Од 2012 година Герасимов е на чело на армијата, која многумина ја сметаа за втора најмоќна во светот. Превезот на