Активен Таг

нуклеарно оружје

Владимир Путин одлучи да распореди дел од своето нуклеарно оружје во Белорусија: Еве што навистина…

Русија летово ќе пресели дел од својот нуклеарен арсенал во Белорусија, соседна земја која долго време служеше како воен полигон за обука на руската армија. Договорот за распоредување на руско тактичко нуклеарно оружје на територијата

ОДЛУКАТА НА ВЕКОТ – “Сега е јасно. Путин се подготвува за нуклеарна пресметка! Има четири…

„Руското соборување на американскиот дрон претходниот ден беше намерна провокација. Ова е загрижувачки инцидент и се чини дека ваквото однесување е предодредено да се влоши и е безначајно во споредба со насоката што би можела да одат